X

Чекаємо в Україні: на аукціон виставили згорілий Bugatti Chiron

Остаточная стоимость суперкара составляет 345 000 долларов

На американський аукціон Copart, що дуже популярний серед українських автомобілістів, виставили на продаж червоно-чорний Bugatti Chiron. На цьому ресурсі регулярно з’являються такі ультраекзотичні машини, але всі вони так чи інакше пошкоджені. Пропонований гіперкар також не ідеальний — він побував у пожежі.

У гіперкара сильно пошкоджені капот, крило та двері з боку водія. Від сильної температури ці частини кузова, виконані з карбону, розплавилися. Колір став обвуглено-бурим. Також постраждало вікно і переднє ліве колесо. Задня частина, судячи з фото, не постраждала. І це гарна новина. Адже саме там розташований 8,0-літровий 16-циліндровий двигун потужністю 1400 к.с.

Ексклюзивний гіперкар належав реперу Ель Альфа, який придбав його 2019 році за 3 млн доларів. Однак у серпні цього року на стоянці сталася пожежа, в якій і постраждав Bugatti Chiron. Страхова компанія ухвалила рішення про недоцільність відновлення машини і видала сертифікат про списання, після чого лот було виставлено на аукціон.

Читайте також:
Bugatti Bolide назвали найкрасивішим гіперкаром у світі

Причини загоряння так і не були з’ясовані. Заявлена залишкова вартість суперкара становить 345 000 доларів, що майже в десять разів менше початкової ціни. За скільки його вдасться продати, що поки залишається загадкою (дата початку торгів ще не названа). Утім, ексклюзивний автомобіль цілком можливо відновити. З цим могли б упоратися і українські тюнери.