X

Дружина Кена Блока підніметься на Пайкс-Пік на електричному баггі

Также в подъеме на холм примет участие дочь автогонщика

Щорічні «Перегони у хмарах» також відомі як підйом на Пайкс-Пік цього року пройдуть без Кена Блока. Відомий американський гонщик і шоумен загинув 2 січня 2023 року внаслідок аварії на снігоході біля свого ранчо у Вудленді, штат Юта. Натомість у перегонах візьмуть участь його дружина та дочка.

16-річна Лія виступить на екстремальному 1400-сильному Porsche 911 на прізвисько Hoonipigasus, на якому Блок брав участь у минулорічній гонці «Пайкс-Пік». Але через поломку він вибув із перегонів й розраховував повернутися цього року.

Дружина гонщика, Люсі Блок, змагатиметься у класі Unlimited. Вона сяде за кермо спеціального електричного баггі Sierra Echo EV. Одномісний електромобіль укомплектований 300-сильним електродвигуном та акумуляторною батареєю ємністю 55,8 кВт•год. Максимальна швидкість автомобіля — 193 км/год.

Sierra Echo EV оснащений «гладкими» шинами, 4-поршневими гальмівними супортами Wilwood, вентильованими гальмівними дисками та гідравлічним ручним гальмом. Також у баггі регульована підвіска з ходом до 305 мм.

Усього планують виготовити сім Sierra Echo EV. Усі вони отримають однакову ліврею із фірмовими знаками сім’ї Блоків та логотипами нещодавно створеного проєкту «43 Institute». Його мета — розширення можливостей гонщиків-початківців. Кошти від продажу семи баггі — 43 000 доларів — сім’я Блок передасть «43 Institute».

Читайте також:
Porsche 911 Turbo S — новий рекордсмен Пайкс-Пік