X

Женевський автосалон 2021 року перебуває під загрозою зриву

Цього року міжнародні автосалони та виставки не відбулися через пандемію коронавірусу. Велику кількість із них було перенесено на наступний рік. Однак ймовірність того, що всі заходи відбудуться в повному масштабі і в заявлені терміни, доволі хитка. Так, організатори Женевського автосалону заявили про те, що проведення виставки в 2021 році перебуває під великим питанням.

Пов’язано це з тим, що у фонду, що відповідає за організацію заходу, виникли серйозні фінансові проблеми. Організатори навіть звернулися по допомогу до уряду кантону Женеви. Ті погодилися надати кредит у розмірі 16,8 млн франків, але на особливих умовах. Зокрема йдеться про те, щоб надати право кредиторам визначати концепцію автосалону і здійснювати її керівництво. На жаль, поставлені умови суперечать статуту Фонду, сформованому понад 100 років тому, тому він змушений був відмовитися від кредиту.

Крім того, на перенесенні найстарішої європейської виставки на 2022 рік наполягають провідні автомобільні виробники, оскільки до наступного року вони не встигнуть підготуватися належним чином. Організатори заходу також схиляються до цього рішення, оскільки у них буде більше часу врегулювати свої фінансові проблеми і провести виставку на відповідному рівні.