X

Женевський автосалон знову перенесли — виставка відбудеться в 2023 році

Организаторы обещают подготовить масштабный проект

Одним із найбільших автомобільних заходів у світі є Женевський автосалон. Щорічно на нього звозять свої найкращі новинки світові виробники. Однак через пандемію коронавірусу виставку знову перенесли. Тепер вона запланована на 2023 рік.

Останній раз захід проходив у 2019 році. В 2020-му його скасували буквально за кілька днів до початку. Це принесло організаторам близько 11 млн швейцарських франків збитків. Причиною такого рішення став спалах COVID-19 в Європі. Щоб уникнути повторення ситуації, виставку вирішили не проводити в 2021 році, оскільки обмеження, пов’язані з пандемією, досі не зняті.

Організатори планували провести масштабне автошоу в 2022 році. Вже було названо офіційну дату — з 19 до 27 лютого. Автовиробники почали готуватися до такого відповідального заходу, але президент постійного міжнародного автомобільного комітету Моріс Турреттіні заявив, що ухвалено рішення про скасування цієї виставки.

Читайте також:
Женевський автосалон змінить ім'я та місце проведення

“Ми доклали максимум зусиль і випробували все, щоб відновити роботу Женевського міжнародного автосалону в 2022 році. Але ми мусимо дивитися правді в очі і керуватися фактами та реальністю. Ситуація з пандемією не перебуває під контролем і являє собою загрозу для такого великого заходу, який проходить в закритому приміщенні. Тому було ухвалено рішення про перенесення виставки на 2023 рік”, — заявив Турреттіні.