X

Жертва Євро-7: Renault має намір зняти з виробництва популярний кросовер

Стильний купеподібний кросовер Renault Arkana, що пропонується на ринках багатьох країн Європи та Південної Америки, незабаром стане історією.

За даними видання Motor.es, модель випускатиметься ще близько 1,5 років, після чого її знімуть із конвеєра. І це при тому, що кросовер має попит і його продажі з кожним роком зростають. Наприклад, на Старому Континенті у 2021 році було реалізовано 40 847 одиниць моделі, а у 2022 році – 72 572.

Незважаючи на таку затребуваність автомобіля, в компанії все ж вирішили відмовитися від його випуску. Це обгрунтовано посиленням норм викидів СО2. Renault переключить свою увагу на електромобілі і, можливо, незабаром у лінійці з’явиться «зелена» модель з аналогічним кузовом.

Читайте також:
Тест-драйв Renault Arkana 4x4: чем интересен новый кроссовер? (видео)

Renault Arkana спочатку замислювалася, як модель для ринків, що розвиваються. Але її успіх підштовхнув компанію до рішення додати новинку до свого європейського та американського каталогу. Кросовер побудований на платформі CMF-B. Він стильний, динамічний та має багате оснащення. Сукупність цих характеристик і дозволили моделі досягти таких успіхів. Тому якщо ви замислювались над покупкою Arkana, радимо поквапитися, поки автомобілі є у дилерів.