X

Знакове число: завод BMW в Лейпцигу випустив 3 333 333-й автомобіль

З конвеєра заводу концерну BMW, розташованому в Лейпцигу (Німеччина), зійшов 3 333 333-й автомобіль. Число три в нумерології вважається особливим. Воно асоціюється з успіхом і вдачею. У цій комбінації таких цифр сім, тому в компанії впевнені, що на них чекає неймовірний успіх.

В даний час на підприємстві виробляють BMW 1-Series, BMW 2-Series Gran Coupe і BMW 2-Series Active Tourer. Відзначити цю особливу віху повинен був BMW 1-series. Спортивний BMW 128ti, пофарбований у колір Melbourne Red Metallic із чорними вставками, сходить із конвеєра заводу з листопада 2021 року. Під його капотом встановлений 2,0-літровий двигун з технологією BMW TwinPower Turbo потужністю 265 к.с.

Силовий агрегат машини знаменує собою відродження старої традиції BMW. З 1960-х років абревіатура TI позначає Turismo Internazionale і є відмінною рисою спортивних моделей. Наприклад, BMW 1800 TI, BMW 2002 TI, BMW 323ti Compact та BMW 325ti Compact.

Читайте також:
Новий кросовер BMW вже помічено в Україні (фото)

Наступним знаковим автомобілем для концерну стане 4-мільйонний екземпляр, який буде випущений на заводі у Лейпцигу. Очікується, що досягнути цей поріг зможуть відносно швидко, тому що на підприємстві збиратимуть ще й моделі марки MINI, а саме компактний кросовер Countryman.