X

Видовищна аварія: Nissan GT-R перекинувся на трасі 11 разів (відео)

Автомобиль получил повреждения, а водитель чудом остался жив

Перегони — доволі небезпечне і ризиковане заняття, яке може в будь-який момент отримати непередбачений результат. Так і вийшло з водієм 1500-сильного Nissan GT-R Міком Мансуром.

Незважаючи на свій значний досвід, він не впорався з керуванням і перекинувся 11 разів поспіль при цьому дивом залишився живий. Про свої враження і те, як все було, він поділився в 30-хвилинному ролику, опублікованому на YouTube.

Після розгону його Nissan GT-R почав виляти з боку в бік трохи розгойдуючись. Мік спробував утримати управління, але автомобіль почало нести. Після того як одне з коліс торкнулося трави, одна покришка вибухнула. На той момент швидкість автомобіля становила 270 км/год. Автомобіль пролетів “перекидом” 11 разів поспіль, після чого залишився стояти на даху в клубах густого диму.

Після того, що сталося, гонщика забрала карета швидкої допомоги. Провівши необхідні обстеження лікарі діагностували відсутність серйозних травм, сказавши що Мік відбувся кількома синцями. Того ж дня чоловікові дозволили повернутися додому.

Щодо автомобіля, то фахівцям вдалося витягнути з Nissan GT-R двигун, коробку передач і кілька деталей інтер’єру.

Читайте також:
"Паперовий" Nissan Leaf підніметься на Пайкс-Пік

Після пережитого Мік Мансур не планує відмовлятися від участі в перегонах, а скоріше навпаки. Він ще раз наголосив, наскільки важливі системи безпеки. Він прекрасно розуміє, що без них він би не вижив.