X

Яким автомобілям необхідний двигун V8

Двигатель V8, пожалуй, вызывает самые трепетные чувства автомобилистов среди всех агрегатов. Наверное, стоит расширить его применение

Що більше, то краще, чи не так? На жаль, не всі автомобілі оснащені потужними об’ємними двигунами. Нам кажуть, що навіть спорткару, нехай і невеликому, не потрібен V8. Та що ці конструктори взагалі розуміють!?

Ось вам добірка автомобілів, яким дуже до лиця V-подібна вісімка. Навіть незважаючи на те, що ці моделі ніколи нічим подібним не оснащували. Не сумніваємося, що після заміни двигуна кожна з представлених тут машин стала б ще кращою.

DeLorean DMC-12

Має вигляд суперкара, але насправді ніколи їм не був. Цей футуристичний сміливий дизайн заслуговує на потужний двигун V8.

Jaguar XJS

У цього автомобіля були і 6-циліндровий двигун, і V12. А V-подібної “вісімки” не було. Багато хто називає це упущенням, адже важкому “Ягуару” потрібен був потужний мотор, але 12-циліндровий агрегат виявився ненадійним.

Pontiac Fiero

Це доволі недороге колись популярне в США купе неодноразово ставало основою для численних копій Ferrari і Lamborghini. І V8 в нього теж встановлювали.

Porsche Cayman

Якщо зробити деякі маніпуляції з конструкцією і модифікувати КПП, Порше “Кайман” легко приймає двигуни більшого обсягу.

Volvo 240 Wagon

Раніше швидкі універсали були дуже популярними. Зараз з ними відбувається щось незрозуміле. За допомогою вісімки в такому Вольво можна було б освіжити сегмент.

Chevrolet S-10

Був такий, можна сказати, компактний бюджетний пікап. Можливо, тому він ніколи не мав V8?

Mazda MX-5

С большим и мощным новым двигателем компактный японский родстер станет настоящей грозой суперкаров.

Mazda RX-8

У цій важчій моделі V8 виявиться навіть актуальнішим, ніж у MX-5. З відносною практичністю RX-8 потужний мотор зробив би її неймовірно цікавою машиною.

Читайте також:
Самые продаваемые автомобили всех времен и народов