X

Чим небезпечна їзда з порожнім паливним баком (відео)

Постоянная езда с минимальным количеством топлива в баке может обернуться серьезными проблемами

Їзда з майже “сухим” баком небезпечна не лише тим, що можна просто не дотягти у найвідповідальніший момент до найближчої заправки, вона також може призвести до технічних проблем з автомобілем.

У відео вирішили роз’яснити любителям їздити “на лампочці”, до чого це може призвести.

Найбільшої шкоди “сухий” бак завдає паливному насосу. Замість того, щоб всмоктувати пальне, насосу доводиться всмоктувати повітря. Це призводить до перегріву механізму, розрахованого на охолодження паливом, а не гарячим повітрям.

Звісно, за короткочасного набирання повітря насос перегрітися не встигне, але якщо ви їздите в агресивній манері, з різкими гальмуваннями і розгонами, а також повертаєте на високій швидкості, то залишки палива починають літати по всьому баку, а повітря активніше потрапляти в насос. В такому режимі постійного перегріву механізм дуже скоро потребуватиме заміни.

Крім того, може виникнути проблема пропуску запалювання, коли паливо потрапить не в усі циліндри і мотор почне “троїти”, або взагалі заглухне, що в підсумку призведе до аварійної ситуації на дорозі.

Якщо ви кілька разів просто не встигли вчасно заправитися і тому вам довелося трохи поїздити “на лампочці”, то нічого особливо страшного в цьому немає. Але якщо цілеспрямовано їздити з порожнім баком, як це часто роблять шанувальники ГБО, у яких в баку рідко хлюпоче більше ніж 10 літрів бензину, дорогі проблеми з бензонасосом вам гарантовані.

Наочніше ці нюанси розбирають на відео, щоправда тут знадобиться непогане знання англійської мови.

Читайте також:
Чому не варто мити машину за допомогою пожежного брандспойта (відео)