X

Паркування машин: чим поганий гараж

Даже гараж – не самое лучшее место для хранения автомобиля. Чем же плоха парковка машин в гараже?

Персональний гараж для автомобіля – мрія будь-якого автомобіліста, адже переваги такого способу зберігання беззаперечні: машина захищена і від погодних факторів, і від випадкових пошкоджень, і від зловмисників. Крім того, зазвичай у гаражному кооперативі є електрика для підключення інструменту, яма або естакада для обслуговування, що зручно для тих, хто любить покопатися під капотом самостійно. Але не все так просто. Зберігання автомобіля у гаражному боксі має свої недоліки, які слід врахувати під час вибору місця для паркування машин.

Не завжди поруч

Як правило, гаражні кооперативи розташовані далеченько від житлових масивів, тому цей варіант доцільний для тих, хто користується своїм транспортом рідко, наприклад, тільки у вихідні.

Загроза корозії

Гаражне зберігання не завжди позитивно позначається на довговічності машини. У закритому гаражному боксі бруд на автомобілі довше залишається вологим. А вогкість – причина корозії кузова та деталей підвіски. Тому будь-який гараж не годиться – він повинен мати хорошу вентиляцію. Втім, нових автомобілів із неушкодженим захисним покриттям кузова це стосується в останню чергу.

Жодних гарантій

Паркування машини в гаражі не означає, що її не викрадуть. Кваліфікованих злодіїв не зупиняють ні залізні ворота, ні кам’яні стіни – адже про те, що машину викрали з гаража, ви навіть не довідаєтеся одразу, а тільки в ту годину або день, коли за нею підете.

Перспективи володіння туманні

У великих містах багато гаражних кооперативів рано чи пізно зносять, тому під час купівлі боксу у власність треба переконатися у перспективах конкретного кооперативу. А ці перспективи не завжди прозорі.