X

Відновлюємо прозорість

Чем удалить жирную пленку с автомобильного стекла?

З приходом осені вам напевно доводилося помічати, що шибки в автомобілі стали не такими прозорими, як це було влітку. Вся справа у плівці, яка з’являється на склі в результаті попадання незгорілих частинок палива, мікрокрапель масла, вилітаючих з-під коліс автомобілів, що йдуть попереду, та іншої «хімії». Особливо це помітно у великих містах із забрудненим транспортом та промисловістю повітрям.

Осідаючи на склі, всі ці частинки утворюють жирову плівку, яка погано змивається. Влітку, завдяки сонцю позбутися її нескладно. Жир просто плавиться на спеці та легко змивається навіть теплою водою з омивача. Але восени простою водою проблему не вирішити. Доводиться вдаватися до допомоги спеціальної рідини або концентрату. В останньому випадку, варто дотримуватися рекомендованої виробником пропорції концентрату та води.

Ще одна причина погіршення видимості — знос щіток склоочисника. Фахівці рекомендують міняти їх раз на 1,5 роки, але краще робити це двічі на рік — восени та навесні. Після літа щітки зношуються, оскільки іноді їм доводиться працювати «на суху» по запиленому або заліпленому мошками склі. Взимку вони постійно контактують із водою й брудом, та часто покриваються льодом, або й примерзають до скла. Все це призводить до зношування робочої гумової частини і, як наслідок, до погано очищеного скла. А погана видимість — одна із причин ДТП.