X

Які авто можна викрасти за лічені секунди (відео)

Британские эксперты проверили насколько легко угнать автомобиль, оснащенный функцией бесключевого доступа

У списках оснащення більшості сучасних автомобілів пропонується система безключового доступу в салон і запуску двигуна кнопкою. Чіп-ключ при цьому має просто перебувати у вас в кишені. Як з’ясувалося така функція спрощує життя не тільки водіям, а й автовикрадачам.

Журналісти авторитетного видання What Car? вирішили перевірити скільки часу знадобитися злодіям, щоб викрасти автомобіль з такою функцією. В ролі піддослідних “кроликів” обрали 7 моделей різних класів і цінових сегментів: Audi TT RS, BMW X3, DS3 Crossback, Ford Fiesta, Land Rover і Discovery Sport, а також Mercedes-Benz A-Class. Для розтину і викрадення експерти використовували спеціальне обладнання.

На французькому кросовері DS3 Crossback вдалося поїхати за 10 секунд: п’ять пішло на відкриття і ще п’ять на викрадення. На злам кросовера Land Rover Discovery Sport знадобилося 10 секунд і ще 20, щоб втекти.

Протиугонні системи
Как защитить автомобиль от угона: 3 полезных совета
29 Лип, 17:13

Деякі виробники, зокрема Audi, BMW і Ford, вирішили поліпшити захист від викрадення за допомогою датчиків руху, вбудованих в чіп-ключі – якщо ключ не рухається, то сигнал від нього перестає передаватися. Ніби як результати моделей цих брендів мали бути кращими, але як з’ясувалося не набагато.

Родстер Audi TT RS був зламаний через п’ять секунд, а ще через п’ять секунд залишив місце паркування. Mercedes-Benz A-Class протримався 50 секунд, а з BMW X3 і Ford Fiesta довелося повозитися рівно хвилину: 40 секунд, щоб розкрити і 20 сек., щоб поїхати.

Єдиним автомобілем, який не вдалося викрасти виявився позашляховик Land Rover Discovery. Фахівці змогли відкрити двері (за 20 сек.), але не змогли виїхати. Як з’ясувалося безключовий доступ цієї моделі має “понадширокополосну” систему передання сигналу, яка не дає змоги злодіям перехопити сигнал від ключа.