X

Нові шини з самопідкачуванням заощадять пальне (фото)

Пока вы тут сидите, новые шины планируют сэкономить топливо на вашем авто! Правда, пока в теории и вообще неизвестно когда

Звісно, сучасні інженери працюють не тільки в автомобільних компаніях як таких. Існують дослідні центри і виробництва, що працюють над створенням супутніх компонентів. Це формує цілу галузь. Взяти хоча б шини.

Зізнайтеся, що замислюєтеся про покришки тільки в той момент, коли настає час оновити сезонну гуму. А потім на кілька років — тиша. І це нормально. Але чи можете ви собі уявити, що за цей час відбувається з продуктом?

Не секрет, що такі характеристики, як малюнок протектора або сплав гуми ніколи не є випадковими і завжди покликані зробити експлуатацію більш продуманою і ефективною. Але покришки в звичному розумінні все ж застаріли.

Ось Continental і вирішили зробити (або хоча б спробувати) революцію, представивши покришку, здатну регулювати тиск у камері. Як на військових позашляховиках!

Передусім такий підхід зумовлений економією палива. За даними експертів, понад чверть усіх автомобілістів пересуваються на машинах з неправильно накачаними покришками.

Читайте також:
Неубиваемые безвоздушные покрышки проверили на электрокаре

Експериментальна шина Continental C. A. R. E. здатна оцінювати тиск, стан протектора і взагалі власну цілісність. А для максимально ефективного досвіду може і підкачувати себе або трохи спускати тиск просто на ходу.

Повідомляється, що трохи знижений тиск може зробити автомобіль економнішим на 2,8%, що, відповідно, веде до зниження кількості шкідливих викидів. Звичайно, на серійних авто ми таке рішення побачимо не скоро. Виробник також нічого не сказав про найближчі перспективи. Але в якості наближення — цікаво.