X

Фахівці знайшли спосіб здешевити шини з системою Run-Flat

Компания Omikenshi разработала уникальный материал, который будет применяться в антипрокольных шинах и позволит сделать их в два раза дешевле

Японська компанія Omikenshi, що спеціалізується на виробництві синтетичних і натуральних волокон, розробила новий екологічно чистий матеріал, який вдвічі знижує вартість автомобільних шин із технологією Run-Flat. Крім того, цей матеріал дає змогу зменшити шкідливі викиди під час виробництва покришок практично на 50%.

До розробок нового матеріалу були залучені виробник каучуку Zeon і університет Shinshu. За словами розробників, він стане гідною альтернативою целюлозному волокну і ляже в основу каркаса шин з технологією мобільності після проколу. У продаж матеріал надійде вже в 2021 році.

Відзначимо, що останнім часом шини Run-Flat стають дедалі популярнішими серед автомобілістів. Це не дивно, адже вони дають змогу проїхати ще кілька десятків кілометрів навіть при серйозному проколі. З такими шинами не доведеться викликати евакуатор, а можна дістатися до найближчої шиномонтажної майстерні своїм ходом. Крім того, з Run-Flat не потрібно возити з собою запаску, яка займає багато місця в багажному відсіку.

Читайте також:
Нові шини Pirelli змінюватимуться залежно від погоди