X

Як уберегтися від СOVID-19 в автобусі: знайдено інноваційне рішення

Крупнейший бельгийский производитель автобусов - Van Hool запускает инновационную систему очистки воздуха CAPS для туристических моделей EX и TX 

Інноваційна система САРЅ (Clean Air Purifying System) для автобусів марки Van Hool забезпечує активне очищення відпрацьованого внутрішнього повітря. У кожному фільтрувальному елементі CAPS використовуються три різні технології, кожна з яких спрямована на знищення бактерій та вірусів, які можуть бути присутніми в повітрі для повторного використання в автобусі.

Van Hool розробив цю нову систему очищення чистого повітря в тісній співпраці з Sanz Clima з Іспанії, щоб адаптувати їх систему Secure Air 3. Компанія Sanz Clima — лідер у сфері систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря для автобусів і промислових транспортних засобів.

 

На відміну від стандартних систем кондиціонування, коли в салон потрапляє якомога більше свіжого зовнішнього повітря (від 80 до 100% залежно від типу автобуса), Van Hool CAPS працює з відпрацьованим внутрішнім повітрям. Активне очищення повітря за допомогою Van Hool CAPS видаляє так звані патогени, іншими словами, очищає повітря від аерозолів, які можуть містити бактерії та мікроби, такі як COVID-19.

Кожен фільтрувальний елемент CAPS використовує три різні технології, спрямовані на знищення бактерій та вірусів. Електростатичний фільтр вловлює пил, бактерії та вірусні частинки і знищує їх за допомогою високої електричної напруги (іонізація). Потім повітря стерилізується за допомогою лампи UV-C, що дезактивує віруси і бактерії. При цьому відбувається фотокаталіз. Це хімічний процес, за якого віруси та бактерії розчиняються під дією поглинання УФ-світла.

Читайте також:
Автобусы VDL получат инновационные системы защиты от COVID-19

Van Hool наголошує, що CAPS не потребує спеціального обслуговування. Фільтрувальні елементи необхідно замінювати через 8 000 годин або 500 000 км пробігу. Van Hool CAPS можна замовити на заводі для всіх нових туристичних моделей, а також встановити лише за день на ті автобуси, які вже експлуатуються.