X

Mercedes-Benz зробив важливий крок до переходу на “зелену” сталь

С целью создания цепочки поставок экологически чистой, «зеленой» (без СО2) стали компания Mercedes-Benz анонсировала партнерство со шведским производителем SSAB

Нові партнери — Mercedes-Benz і SSAB беруть курс на якнайшвидше впровадження у виробництві автомобілів “зеленої” сталі. Поява перших експериментальних кузовних деталей зі сталі, отриманої без викидів CO2, запланована вже на 2022 рік.

Для виробництва сталі SSAB замість коксівного вугілля застосовує водень, виготовлений з поновлюваних (без копалин) джерел енергії. Водень використовується для перетворення руди в губчасте залізо, а потім у сталь – в спеціальних дугових печах. Сьогодні вже працює дослідний завод SSAB із виробництва сталі без викопних джерел енергії. З 2026 року SSAB планує поставляти на ринок “зелену” сталь у промислових масштабах.

Mercedes-Benz використовує всі можливості для швидкого і стійкого скорочення шкідливих викидів. До кінця десятиліття компанія буде готова вийти на повністю електричний цикл виробництва. Завдяки цьому стратегічному кроку від “Electric first” до “Electric only”, Mercedes-Benz прискорює перехід до вільного від викидів СО2 майбутнього.

Читайте також:
Запчасти для автобусов Mercedes-Benz начнут делать на мобильном 3D принтере

Не пізніше 2039 року парк нових легкових автомобілів Mercedes-Benz стане CO2 нейтральним на всьому ланцюжку виробництва, включаючи мережу постачальників. Партнерство з SSAB — ще один важливий крок на шляху до цієї мети. З його допомогою компанія прискорить розробку і виробництво екологічно чистої сталі в Європі.