X

Невидимий BMW X6 — у чому його таємниця (фото)

Самый черный в мире BMW X6 выглядит интересно и словно растворяется в воздухе, но купить его не получится. Почему?

BMW X6 Vantablack – унікальний автомобіль, пофарбований у найчорніший колір у світі. Крім незвичайного стайлінгу, це ще й прекрасна можливість для бренду прорекламувати третє покоління купеподібного кросовера. Впевнені, так і замислювалося. Але нас цікавить тільки колір.

Зі шкільного курсу фізики ви можете пам’ятати, що ми бачимо об’єкти і їхні деталі завдяки властивості поверхні відбивати світло. Якщо об’єкт позбавляється такої властивості, що насправді досить важко уявити, він стає практично невидимим або перетворюється на величезну темну пляму, яка, здається, не має обсягу і рельєфу.

Щось схоже сталося із цим БМВ Х6. Як видно, недоторканими залишилися стекла, фари, ліхтарі, колеса та решітка — все це ви бачите. Але весь кузов автомобіля немов видалили в фотошопі, хоча насправді він існує.

Це можливо завдяки особливому покриттю Vantablack VBx2, яке поглинає понад 99,9% світла. Це критична цифра для людського ока, тому ми бачимо величезну хмару із темряви та порожнечі.

Мабуть, ви могли подумати, що пофарбувати свій автомобіль такою космічною (в прямому сенсі) фарбою — хороший прикол і просто елегантне рішення. Але це покриття дуже чутливе до пошкоджень.

Читайте також:
BMW показала ефектну модель з величезними ніздрями — живі фото

Вплив чистої води — не проблема, але пил і бруд залишають складні сліди, а зробити серйозну подряпину на такий фарбі зовсім не складно. Можливо, надалі покриття стане стійкішим до агресивного середовища. А поки що нам залишається дивуватися цьому винаходу.