X

Tesla знову оновила свої електрокари: що змінилося цього разу

Топовые версии электромобилей Tesla Model S и Model X получили новое обновление, которое напрямую коснулось пневматической подвески

Американська компанія Tesla доволі часто оновлює моделі своїх електромобілів, тим самим доводячи їх до досконалості. Навіть про незначні зміни керівник компанії Ілон Маск пише на своїй сторінці в Twitter. Так сталося і цього разу.

Ще взимку Маск анонсував оновлення, яке зачепить пневматичну підвіску електрокарів Tesla Model S і Model X. І ось, менше ніж через півроку, це нововведення стало доступним для власників. Воно полягає в тому, що дорожній просвіт моделей можна не просто збільшити, а й зафіксувати на потрібній висоті. Раніше ця функція теж була доступна для електрокарів компанії, але вона працювала тільки певний час, після чого підвіска опускалася в стандартне положення автоматично. Найчастіше це приносило чимало незручностей водіям, саме тому виробник і вирішив внести корективи в роботу підвіски.

Крім того, ця функція може працювати і в автоматичному режимі. Наприклад, її можна налаштувати таким чином, щоб під час виїзду на ґрунтову дорогу дорожній просвіт збільшувався автоматично, без участі водія. Таке нововведення оцінять ті, хто живе в сільській місцевості і їздить відповідними дорогами (швидше напрямками) дуже часто. Щоправда, не варто забувати про те, що після збільшення дорожнього просвіту трохи погіршується керованість і плавність ходу авто, але тут доведеться зробити вибір, що важливіше в тій чи іншій ситуації.

Читайте також:
Електромобілі Tesla отримають нові батареї і величезний запас ходу