X

Увага! В інтернеті продають підроблені свічки запалювання

Никто не хочет своими же руками испортить машину. Свечи зажигания — в зоне риска. Соответственно, ваш автомобиль тоже

Власне, ми нічого нового вам не відкриємо, якщо розповімо про існування підроблених компонентів для автомобілів. В принципі, вони найчастіше працюють. Але це може тривати недовго, неякісно, та ще й з неприємними наслідками. Взяти хоча б свічки запалювання.

Федеральна палата автомобільної промисловості Австралії спільно з об’єднанням виробників провела дослідження, в рамках якого було виявлено тривожні показники. Серед куплених в інтернет-магазинах свічок запалювання 60% були підробленими.

Цікаво, що загалом йдеться не про безіменні компоненти, стосовно яких питання якості — відверта лотерея. Підробляють навіть упаковку і маркування автовиробників Mazda, Honda, Nissan, Toyota. Експерти галузі не завжди могли за зовнішніми ознаками відрізнити оригінал від контрафакту.

Читайте також:
Нові батареї підвищують ефективність електромобілів усемеро

Звісно, недобросовісні виробництва добре економлять на виготовленні схожої на оригінал продукції. Але навіть розрізавши свічки, не всі фахівці зуміли одразу ідентифікувати підробку.

Головна небезпека полягає у використанні набагато дешевших матеріалів і порушенні технології виробництва. Це може призвести до поганого запалювання і зростання витрати палива, а в окремих випадках – до серйозних поломок двигуна, викликаних розплавленими через перегрів неякісними свічками.

Так, Австралія — буквально інший кінець світу. Хтось міг би заперечити, що це занадто далеко, і до нас жодного стосунку не має. Але, не забувайте, інтернет у нас спільний. Зрештою, контрафактні товари можна купити в будь-якій країні.

Читайте також:
Найкрутіший електромобіль — 1600 км на одній зарядці

А ваше завдання — захистити себе від непередбачених витрат через поломки агрегатів, а машину — від неякісного підробленого обладнання.