X

Розпочато випробування українського електричного пікапа від «Луаз Моторс» (відео)

В Україні з’явився новий автомобільний бренд – «Луаз Моторс». Під цією маркою дуже скоро буде налагоджений серійний випуск невеликих електричних позашляховиків, які відродять колишню славу легендарних ЛуАЗ «Волинь».

Сьогодні нова машина проходить випробування і не випадково анонс її стався 15 грудня. Адже саме в цей день 55 років тому з конвеєра Луцького автозаводу зійшов перший позашляховик ЛуАЗ-969.

Докладних технічних характеристик про майбутню модель поки не розголошують. За словами директора «Луаз Моторс» Вадима Ігнатова, в процесі випробувань і підготовки до виробництва вони будуть ще змінюватися.

А ось, що вже відомо.
Нова «Волинь» буде на електротязі, з приводом на задні колеса. Тут встановлять електромотор, який живитимуть батареї, розташовані під підлогою. (див. схему).

Машину планують випускати з двома кузовами типу пікап: міську модель City – з двохрядною, 4-місною кабіною, і суто комерційну Farmer – з двомісною.

Саме в останньому варіанті автомобіль сьогодні проходить інтенсивне тестування дорогами. У «Фермера» – збільшена вантажна платформа, причому з трьома відкидними бортами.

Новинка від «Луаз Моторс» має рамну конструкцію. Панелі кузова виготовлені з металу. Підвіска перелніх коліс – незалежна.

Що стосується інтер’єру, то тут будуть встановлені комфортабельні крісла, а також сучасна приладова панель – з цифровим щитком приладів, дисплеєм системи мультимедіа і, звичайно ж, всім необхідним для зарядки гаджетів.

Через постійні російські обстріли виробництво електричного «Луазика», швидше за все, організовують не на Волині, а в більш безпечному регіоні країни.