X

На продаж виставлено три легендарних автомобілі “із Форсажу”

У Chevrolet Fleetline, Ford Fairlane Crown Victoria и Buick Grand National вскоре появятся новые владельцы

Аукціон Barrett-Jackson виставив на торги три автомобілі, які раніше миготіли в різних частинах “Форсажу”. Всі вони по-своєму цікаві і відіграли значну роль у франшизі.

Перший лот — рет-род Chevrolet Fleetline 1949 року випуску. Його ми могли бачити на самому початку восьмого фільму The Fate of the Furious. Кузов автомобіля зістарили спеціально для зйомок, попередньо позбавивши передньої частини і дверей. Все це було зроблено для того, щоб “виставити напоказ” 5,7-літровий двигун, який працює в зв’язці з триступеневою автоматичною коробкою передач. За інформацією продавця, в картині знімалося два таких автомобілі, але цей кіноманам показували частіше.

Другий знаковий автомобіль — Ford Fairlane Crown Victoria 1956 року випуску. У салоні маслкара красуються гоночні сидіння і каркас безпеки. Ще одним важливим нюансом цього конкретного лота є відсутність двигуна. Його нібито зняли після закінчення зйомок. Яким мотором комплектувався автомобіль, невідомо. Стандартний Fairlane Crown Victoria пропонувався з декількома варіантами двигунів на вибір. Наприклад, з 3,7-літровим шестициліндровим віддачею 139 к.с. або восьмициліндровим об’ємом 4,8 і 5,1 літра. Віддача першого була 205 к.с., другого — 228 к.с. відповідно.

Останній, але не менш цікавий лот — Buick Grand National. Він часто з’являвся у четвертій частині “Форсажу”. У салоні — гоночні сидіння і каркас безпеки. До останнього була прикручена спинка пасажирського сидіння, щоб полегшити актрисі Мішель Родрігес завдання на знімальному майданчику. У рух купе приводить 3,8-літровий двигун, що видає 245 к.с.

Усі три автомобілі входять у колекцію The Fast Saga Movie Car Collection, але продаються окремими лотами. Цікаво ще й те, що продавець не вважав за потрібне встановити для них мінімальну ціну.

Читайте також:
Шість автомобілів Каньє Веста продадуть на аукціоні