X

Найшвидший автомобіль у світі продають за ціною Octavia

За уникальное транспортное средство, которое удерживает мировой рекорд, просят чуть меньше 23 500 долларов

Автомобіль, який встановив кілька рекордів швидкості, продають на аукціоні Bring a Trailer. Крім нестандартної зовнішності і купи спеціальних «примочок», йому є чим здивувати. Наприклад, свій перший рекорд він встановив у 2004 році, розігнавшись до 497 км на годину. На наступних змаганнях автомобіль-ракета побив свій власний рекорд і встановив нову планку — 531 км.

Через рік він взяв участь у заїздах автомобілів, оснащених 8.2-літровими моторами, і встановив черговий рекорд — 560 км на годину. Але і це далеко не все, у 2006 і 2010 рр. було встановлено ще два рекорди. Обидва заїзди проходили на соляному озері Бонневіль у США. Силову конструкцію автомобіля повністю переробили, що дало змогу домогтися рекордної швидкості в 644 км/ год, а пізніше підняти планку до 658 км. Останній рекорд тримається і донині.

Автомобіль, виставлений на продаж, стоїть без руху близько 10 років і потребує ремонту. Його кузов виготовлено з алюмінію. Найшвидший автомобіль у світі оснащений карбоновими гальмівними дисками і спеціальними гальмівними парашутами. У рух його приводить двигун Cadillac. За словами продавця, автомобіль-ракета не вибагливий. Його можна заправляти як бензином, так і будь-яким іншим паливом.

Наразі ціна лота — 23 356 доларів. За ці гроші можна купити Skoda Octavia, ще й на додаткові опції вистачить. Аукціон завершиться через 6 днів.