X

В Україні знайшли ранній ВАЗ-2101 із мінімальним пробігом

Этот экземпляр по качеству можно сопоставить с иномаркой

Раніше дорогами України і країн ближнього зарубіжжя їздила величезна кількість Жигулів, Москвичів, Волг і запорожців. Однак із кожним роком їх число стає меншим і знайти машини радянського автопрому в ідеальному стані вважається великою удачею. Українському блогеру Roma Urraco, який регулярно радує автомобілістів “капсулами часу”, вдалося знайти ВАЗ-2101 1972 року практично в заводському стані.

Автомобіль виявили в невеликому селищі Хмельницької області. Він довгі роки простояв у гаражі. Останній раз він виїжджав на дорогу кілька десятиліть тому. На його одометрі зафіксовано цифру в 34 228 км. Незважаючи на солідний вік, Копійка перебуває в ідеальному стані. На кузові та днищі немає ні натяку на іржу. Є тільки невеликі подряпини і трохи потьмяніли хромовані елементи.

Варто відзначити, що раритетний транспортний засіб пофарбовано в рідкісний темно-сірий відтінок, який використовувався в перші роки випуску моделі. Диски і шини збережені рідні. Салон моделі оздоблений коричневою штучною шкірою і також перебуває в ідеальному стані. Разом з автомобілем власник віддає запаску, набір інструментів і домкрат. Також збереглися інструкції та інші документи.

Під капотом раннього ВАЗ-2101 встановлений 1,2-літровий бензиновий двигун потужністю 64 к.с., який дає змогу автомобілю розганятися до 142 км/год. Блогер стверджує, що якість складання цієї машини набагато краща ніж у тих, які випускалися пізніше. Адже більшість деталей поставляли італійці. До того ж іноземні фахівці контролювали процес складання. Так що таке Жигулі цілком можна прирівняти до іномарки.

Читайте також:
Капсула часу: ВАЗ-21099 з мінімальним пробігом продають за величезну суму