X

Scania і Higer презентують нову лінійку міських автобусів

Scania cовместно с китайской компанией Higer начинают выпуск новых городских автобусов – под названием Fencer

Шведський виробник Scania і китайська компанія Higer, що входить до King Long Group, анонсували новий етап співпраці. Найближчим часом у Великій Британії відбудеться презентація нового спільного продукту — моделі міського автобуса Fencer. Машини запропонують у різних варіантах — низькопідлоговому, з низьким рівнем входу, дво-, і тривісному, а також у двоповерховому виконанні.

Зауважимо, що співпраця Scania і Higer почалося ще 15 років тому. До літніх Олімпійських ігор 2008 в Пекіні було випущено перший спільний автобус — туристичну модель A80, з шасі Scania і кузовом Higer. За нею пішла ще більш комфортабельна модель — A90 High-class Deluxe.

У 2016 році в Сучжоу, на захід від Шанхаю, було побудовано новий завод – спеціалізоване підприємство з виробництва продукції Scania Higer. На площі 22 000 м кв 250 осіб в одну зміну складають до 1000 автобусів на рік.

Підприємство, яке спочатку планувалося для задоволення потреб місцевого ринку, сьогодні стало найбільшим експортером туристичних автобусів з Китаю. Так, на сьогодні уже понад 3000 автобусів Scania Touring поставлено до понад 50 країн світу.

Читайте також:
У истоков всемирной марки